Japonia îşi propune să trimită un om pe Lună până la sfârşitul deceniului jpeg

Japonia îşi propune să trimită un om pe Lună până la sfârşitul deceniului

📁 Curiozităţile şi culisele istoriei
Autor: Redacția
🗓️ 29 decembrie 2021

Japonia a revizuit calendarul planurilor sale de explorare spațială care au drept obiectiv trimiterea unui japonez pe Lună până la sfârşitul acestui deceniu.

„Spațiul nu este doar o frontieră care oferă speranțe și visuri oamenilor, dar oferă și o fundație esențială societății economice în care trăim în ceea ce privește securitatea noastră economică”, a declarat prim-ministrul Fumio Kishida, conform Agerpres, cu prilejul unei reuniuni în scopul finalizării planului. 

Potrivit unei prime variante a programului, Japonia intenționează să trimită primul non-american pe Lună ca parte din programul Artemis, o inițiativă condusă de Statele Unite și care își propune revenirea astronauților pe Lună.  

Planul menționează și aspirațiile Japoniei de a lansa o sondă de explorare a planetei Marte în 2024, precum și de a găsi modalități pentru generarea electricității solare în spațiu.  

China intenționează de asemenea să devină o putere importantă în domeniul spațial până în 2030 și dorește la rândul său să trimită astronauți pe Lună sporind perspectivele unei curse spațiale asiatice.