Italia reconstruiește podeaua centrală a Colosseumului jpeg

Italia reconstruiește podeaua centrală a Colosseumului

📁 Roma, măreţia şi declinul său
Autor: Redacția
🗓️ 30 decembrie 2020

Italia a lansat o cerere de ofertă pentru reconstrucția podelei centrale a Colosseumului, celebrul monument turistic aflat în centrul Romei, a ministrul italian al Culturii, Dario Franceschini.

Guvernul italian a alocat 18,5 milioane de euro pentru realizarea acestui proiect și dorește ca lucrările de reconstrucție să înceapă până la finalul anului 2021. Noua podea va fi o structură retractabilă, care va acoperi pasajele subterane ale Colosseumului, permițând vizitatorilor să stea chiar în centrul arenei și să se bucure de o nouă perspectivă, relatează Agerpres.

Ministrul precizat că noua podea va fi utilă în cazul organizării unor „evenimente culturale de prim nivel” în interiorul Colosseumului, dar și pentru a proteja subsolul de ploaie și soare.

Colosseum a fost construit între anii 70 d.Hr și 80 d.Hr. În perioada antică, aici se desfășurau execuții publice și sporturi sângeroase cu spectatori, precum lupte între gladiatori și confruntări între animale sălbatice în fața unor mulțimi de până la 50.000 de persoane.

colosseum 526244 1280 jpg jpeg

Până în secolul al XIX-lea, arena a fost prevăzută cu o scenă centrală acoperită, îndepărtată ulterior pentru a scoate în evidență pasajele subterane, care în trecut adăposteau, printre altele, cuști pentru lei și alte animale sălbatice.