Iranul a lansat atacuri cu „zeci de rachete“ asupra a două baze americane din Irak şi ameninţă că va lovi în SUA în cazul unei riposte jpeg

Iranul a lansat atacuri cu „zeci de rachete“ asupra a două baze americane din Irak şi ameninţă că va lovi în SUA în cazul unei riposte

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 8 ianuarie 2020

Gărzile Revoluţionare Islamice au lansat marţi atacuri aeriene din Iran asupra a două baze americane din Irak şi au ameninţat cu represalii în SUA dacă va exista o ripostă a forţelor americane. Din informaţiile de până acum nu sunt răniţi în rândurile forţelor americane şi nici celor irakiene, relatează adevarul.ro. 

„Irak a fost supus, între 1:45 şi 2:45 în dimineaţa zilei de 8 ianuarie, la un bombardament cu 22 de rachete. 17 au căzut la baza aeriană Ayn al-Asad, inclusiv două care nu au explodat şi 5 în oraşul Erbil, în sediul coaliţiei. Nu au fost înregistrate pierderi în rândul forţelor irakiene“, se arată într-un comunicat al Armatei. Serviciile de informaţii americane au alertat bazele de iminenţa atacurilor, astfel că militarii au avut suficient timp pentru a se adăposti. 

Ministrul de externe iranian a scris pe Twitter că Iranul a răspuns proporţional ca măsură de autoapărare legitimă. Iranul nu doreşte o escaladare sau război, dar se va apăra dacă va fi atacat. Javad Zarif lasă să se înţeleagă că măsurile contra atacului laş asupra oficialilor de rang înalt şi cetăţenilor iranieni se încheie aici.