Ioan Paul al II lea, mai aproape de sfinţenie: el va fi canonizat până la sfârşitul acestui an jpeg

Ioan Paul al II-lea, mai aproape de sfinţenie: el va fi canonizat până la sfârşitul acestui an

Procesul de canonizare a lui Ioan Paul al II-lea a mai făcut un pas important, odată cu recunoaşterea de către Adunarea plenară a Congregaţiei pentru Cauza Sfinţilor a celei de-a doua minuni atribuite papei de origine poloneză, scrie agenţia Ansa, preluată de AFP şi Agerpres.

După toate probabilităţile, Ioan Paul al II-lea urmează să fie canonizat până la sfârşitul acestui an, iar ceremonia ar putea avea loc în luna decembrie, potrivit agenţiei menţionate. Cardinalii şi episcopii membri ai Congregaţiei pentru Cauza Sfinţilor au aprobat a doua minune, după cea care a permis beatificarea rapidă a fostului papă.

În luna aprilie, o comisie de şapte medici ai Congregaţiei au recunoscut vindecarea inexplicabilă a unei femei. Minunea, care s-a petrecut chiar în seara beatificării lui Ioan Paul al II-lea, pe 1 mai 2011, a fost aprobată în luna iunie de o comisie de teologi.

Papa Francisc este cel care va semna decretul care autorizează canonizarea, act prin care o persoană este recunoscută ca sfânt (sau sfântă) al Bisericii Catolice. Papa va convoca apoi un consistoriu în cadrul căruia va fi anunţată data canonizării.

Procesul canonic prin care o persoană este declarată sfântă necesită recunoaşterea prin examene clinice a unei minuni pentru beatificare (efectivă din mai 2011 pentru Ioan Paul al II-lea) şi a celei de-a doua pentru canonizare.

La funeraliile lui Ioan Paul al II-lea, în 2005, la capătul a 27 de ani de pontificat, unul din cele mai lungi din istorie, mulţimea a strigat 'santo subito' ('Să fie declarat sfânt imediat').

Papa Benedict al XVI-lea a permis imediat examinarea virtuţilor şi operei sale pentru ca fostul suveran pontif să fie declarat sfânt. 

Sursa:www.antena3.ro