Interpreta melodiei "Lambada" a fost găsită carbonizată în propria maşină jpeg

Interpreta melodiei "Lambada" a fost găsită carbonizată în propria maşină

📁 Curiozităţile şi culisele istoriei
Autor: Redacția
🗓️ 19 ianuarie 2017

Loalwa Braz Vieira, interpreta frumosului hit cunoscut în întreaga lume, „Lambada”, a avut parte de o moarte tragică:ea a fost găsită carbonizată în maşina sa, la Saquerema, în regiunea Rio de Janeiro. Vehiculul se afla în apropierea casei acesteia. Poliţia locală confirmă moartea cântăreţei, dar deocamdată  nu se ştiu toate datele evenimentului.

Loalwa Braz Vieira, superba cântăreaţă de origine braziliană, era solista formaţiei Kaoma. Aceştia au scos în vara anului 1989 melodia Lambada, prin ritmul şi senzualitatea căreia au cucerit întreaga lume. La acea vreme, melodia s-a vândut în peste 4 milioane de copii în întreaga Europă. Lambada este cel mai cunoscut hit brazilian al tuturor timpurilor.  Videoclipul melodiei, în care frumoasa solistă apare, a fost filmat pe insula Tago Mago, aflată în Marea Mediterană, dar şi în Bahia, Brazilia.

Citeşte şi: Lambada, dansul senzual care a marcat ieşirea din comunism

Născută în Rio de Janerio, în 1953, într-o familie de muzicieni, Loalwa a învățat să cânte la pian la vârsta de 4 ani, iar la 13 ani a început și cariera solo.

În 1985, a decis să se mute la Paris și s-a alăturat trupei Kaoma, trupă care a activat în perioada 1989-1998. Ulterior, ea și-a continuat cariera solo. Vorbea fluent patru limbi:portugheza, spaniola, franceza și engleza. 

Considerată una dintre cele douăzeci de voci cele mai ascultate din lume, potrivit Guinness World Records, ea a vândut aproape 30 de milioane de albume în timpul carierei sale, care a durat aproape patru decenii.

Artista a lansat un album solo în 2006, pe care îi plăcea să-l descrie ca „o călătorie între romantism și explozia ritmurilor care fac parte din personalitatea mea ca artist”, după cum relatează Direct Matin.

Loalwa Braz Vieiraa trăit mai mulți ani în Franța.