India construiește două statui gigant, în valoare de 1 miliard de dolari  jpeg

India construiește două statui-gigant, în valoare de 1 miliard de dolari

📁 Curiozităţile şi culisele istoriei
Autor: Redacția
🗓️ 10 septembrie 2018

India construiește două statui-gigant, cele mai înalte din lume. Cele două monumente vor fi ridicate în onoarea maharajahului Shivaji, considerat fondatorul Imperiului Maratha (secolul al XVII-lea), respectiv Sardar Vallabhbhai Patel, erou al independenței indiene. Valoarea celor două proiecte se ridică la aproximativ 1 miliard de dolari. 

Monumentul maharajahului Shivaji, care include o statuie ecvestră a regelui, înaltă de 120 de metri, va avea înălțimea totală de 210 metri, devenind astfel cea mai înaltă statuie din lume. Statuia va fi amplasată pe un ansamblu de diguri ridicat în Golful Mumbaiului (Back Bay), până în 2021, în cadrul unui proiect a cărui valoare depășește 500 milioane de dolari, relatează Adevărul.

Celălalt monument, intitulat Statuia Unității, îl va onora pe eroul independenței Sardar Vallabhbhai Patel, are 182 de metri înălțime și este ampalsată în statul Gujarat. Monumentul va depăși cu 54 de metri statuia lui Buddha de la Templul Izvorului din China, care, cu cei 128 de metri ai săi, deține în prezent titlul de cea mai mare statuie din lume. Aceasta urmează să fie inaugurată pe 31 octombrie, potrivit prim-ministrului indian Narendra Modi.

Statuia Unității este un proiect de 430 de milioane de dolari. Modi susține că ea va atrage „hoarde“ de turiști, așa cum face Statuia Libertății din New York.