În orașul maghiar Pécs, tangoul nu mai este interzis, după aproape 100 de ani jpeg

În orașul maghiar Pécs, tangoul nu mai este interzis, după aproape 100 de ani

📁 Curiozităţile şi culisele istoriei
Autor: Redacția
🗓️ 23 septembrie 2021

Primăria orașului maghiar Pécs a anulat o normă municipală din 1922, care interzicea tangoul. Interdicția asupra tangoului în Pécs a fost impusă în 1922, după ce autoritățile de atunci au considerat că acest dans reprezintă „o ofensă adusă bunului gust și moralei publice, promovând erotismul și nu distracția”.

Restricția a fost ridicată la inițiativa consilierului Tamás Horváth, care a descoperit că această interdicție era încă menținută oficial și a propus să fie anulată într-un moment în care orașul se pregătește să organizeze cea de-a 15-a Întâlnire Internațională a Dansului, în cadrul căreia se desfășoară și Sărbătoarea Tangoului de la Pécs, informează Agerpres.

„Considerând că orașul Pécs vrea să popularizeze tangoul, dansat în întreaga lume, și să îmbogățească cultura locală, dorește ca pe viitor toți cetățenii săi să poată practica tangoul fără limite”, se arată în moțiunea care a fost votată de toate partidele politice.

Deși tangoul era oficial interzis, nu își mai amintea nimeni acest lucru având în vedere că interdicția nu era aplicată. În Pécs, oraș cu 140.000 de locuitori, funcționează în prezent cinci școli de tango.