În Egipt au fost descoperite peste 1000 de statui şi 8 mumii jpeg

În Egipt au fost descoperite peste 1000 de statui şi 8 mumii

📁 Egiptul Antic
Autor: Redacția
🗓️ 19 aprilie 2017

Arheologii din Egipt au realizat una dintre cele mai mari descoperiri din ultima vreme de pe Valea Nilului. În mormântul unui nobil, de pe malul de vest al Nilului, specialiştii au găsit peste 1000 de statui, 10 sarcofage şi 8 mumii. Cercetările continuă, arheologii preconizând că vor descoperi mai multe astfel de obiecte.

mumie jpg jpeg

Ministrul Antichităţilor din Egipt presupune că mormântul ar fi fost construit pentru Userhat, un nobil care ocupa funcţia de judecător în perioada Noului Regat (1500 – 1000 î.Hr.). În una dintre camere, arheologii au descoperit o colecţie de figurine şi mai multe măşti din lemn. Liderul arheologilor, Mostafa el-Waziri, a declarat că într-o altă cameră au fost descoperite mai multe statuete care înfăţişează diferiţi faraoni, aparţinând mai multor dinastii. De asemenea, acesta a declarat că cercetările continuă, mormântul fiind o adevărată mină de aur pentru arheologie.

cana jpg jpeg

Sarcofagele erau într-o stare de conservare foarte bună, câteva doar fiind puţin sparte sau deteriorate. Ele şi-au păstrat bine culorile puternice de roşu, albastru, negru, verde şi galben, având pictate şi portretele celor decedaţi. Arheologii au găsit una dintre mumii înfăşurată în pânză foarte puţin deteriorată. De asemenea, printre obiecte se aflau şi vase albe, portocalii, verzi sau cu inscripţii, fiind folosite la diferite ritualuri.

sarcofat jpg jpeg

Sursa: dailymail.com, reuters.com