Imobil de patrimoniu mistuit de flăcări jpeg

Imobil de patrimoniu mistuit de flăcări

📁 Patrimoniu
Autor: Florin Stoican
🗓️ 5 iunie 2012

Focul care a izbucnit duminică seara la o casă situată pe Şoseaua Kiseleff la nr. 45 a fost provocat intenţionat, se arată în raportul întocmit de anchetatorii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).

Potrivit ISU, pentru imobilul în cauză care era inclus în patrimoniul naţional Primăria nu aprobase autorizaţia de demolare. Proprietarii locuinţei, de profesie avocaţi, vroiau să demoleze  construcţia de secol XIX şi să ridice în locul ei un bloc.

Incendiul provocat intenţionat a afectat aproape tot acoperişul vilei, mai exact o suprafaţă de 16 metri pătraţi. „Din fericire, în momentul izbucnirii focului nicio persoană nu se afla în locuinţă“, au spus reprezentanţii ISU. Pompierii au fost anunţaţi de flăcările care iybucniseră pe Şoseaua Kiseleff de către jandarmii din zonă, prin serviciul de urgenţă 112.

După prima anchetă efectuată de specialiştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă s-a stabilit că focul a pornit de la aprinderea unei brichete. Mai mult, vinovat se face chiar fiul proprietarilor. Poliţiştii au întocmit dosar penal pe numele acestuia. În prezent, ancheta este continuată de oamenii legii, pentru a se stabilii cu exactitate circumstanţele în care a izbucnit incendiul.