Imagini rare cu ultimul martor la asasinarea lui Abraham Lincoln | VIDEO jpeg

Imagini rare cu ultimul martor la asasinarea lui Abraham Lincoln | VIDEO

📁 Istorie Modernă Universală
Autor: Redacția
🗓️ 22 octombrie 2012

O înregistrare din 1956 a emisiunii “I've Got a Secret” (Am un secret) a fost publicată pe internet, ediţia avându-l ca invitat pe Samuel Seymour, la acea vreme, ultimul martor în viaţă la asasinarea, pe 14 aprilie 1865, a lui Abraham Lincoln, cel de-al şaisprezecelea preşedinte al Statelor Unite ale Americii, într-un teatru din Washington D.C., scrie Daily Mail.  

Formatul emisiunii de televiziune presupunea ca un participant să ghicească secretul invitatului misterios, folosind întrebări ajutătoare la care primea răspunsuri cu “da” sau “nu”, după ce, în prealabil, invitatul îi şoptea gazdei emisiunii, Garry Moore, secretul său.

„L-am văzut pe John Wilkes Booth împuşcându-l pe Abraham Lincoln, ” i-a spus Seymour lui Moore. Chiar dacă, în cele din urmă, participantul i-a ghicit secretul lui Seymour, acesta a primit, pentru participare, cei 80 de dolari şi o rezervă de tutun marca Prince Albert, premiul pentru cei cărora nu li se dezlega misterul din spatele imaginii lor.

Samuel Seymour, care avea 96 de ani atunci când a participat la show-ul postului CBS, în februarie 1956, a murit la două luni după această apariţie. Potrivit bărbatului, de meserie tâmplar, el avea cinci ani la moartea lui Lincoln şi se afla la teatrul din Washington, în loja opusă celei în care stătea fostul preşedinte, alături de naşa sa, în momentul în care acesta a fost asasinat. Seymour a povestit că şi-a amintit cum John Wilkes Booth, un faimos actor şi naţionalist convins, a sărit de la balcon după ce l-a împuşcat mortal, în zona capului, pe Lincoln.

În 1956, Seymour, originar din Maryland, S.U.A., era ultimul martor în viaţă al evenimentelor din 14 aprilie 1865.

image