Guvernul de la Beijing crește limita de doi copii per familie jpeg

Guvernul de la Beijing crește limita de doi copii per familie

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 31 mai 2021

Familiile din China vor putea avea până la trei copii, a anunțat luni Guvernul de la Beijing. Autoritățile chineze au crescut, astfel, limita de doi copii per familie după ce statisticile au arătat o scădere dramatică a numărului de nașteri, informează Reuters.

Familiile din China puteau avea până la doi copii din 2016, după ce, anterior, regimul comunist chinez impusese o limită de un copil pentru fiecare cuplu căsătorit. Schimbarea de acum cinci ani nu a reușit să ducă la o creștere a numărului de nașteri, marile probleme fiind în special în metropolele chineze, acolo unde creșterea unui copil este extrem de costisitoare, notează Radio Europa Liberă.

„Pentru a optimiza în continuare politica privind nașterea, (China - n.r.) va pune în aplicare politica trei copiii pentru fiecare cuplu”, a declarat agenția oficială de știri Xinhua, la finele unei ședințe politice prezidate de președintele Xi Jinping.

Schimbarea politicii va veni cu „măsuri de susținere, care vor conduce la îmbunătățirea structurii populației țării noastre, la îndeplinirea strategiei țării de a face față activ unei populații îmbătrânite și a menține avantajul, dotarea resurselor umane”, a arătat Xinhua.

La începutul acestei luni, recensământul din China, care este efectuat o dată pe deceniu, a arătat că populația a crescut în cel mai lent ritm din ultima jumătate de deceniu.

Potrivit BBC, recensământul, finalizat la începutul acestei luni, a arătat că aproximativ 12 milioane de copii s-au născut anul trecut - o scădere semnificativă față de cei 18 milioane din 2016 și cel mai mic număr de nașteri înregistrate din anii 1960.