General american: Rusia va fi un adversar al Statelor Unite pentru cel puţin 20 de ani, în timp ce China pentru cel puţin 120 de ani jpeg

General american: Rusia va fi un adversar al Statelor Unite pentru cel puţin 20 de ani, în timp ce China pentru cel puţin 120 de ani

📁 Istorie recentă
Autor: Readctia
🗓️ 21 noiembrie 2019

Generalul (r) american Ben Hodges, care între 2014 şi 2017 a fost comandant al Forţelor terestre americane în Europa (USAREUR), a declarat că Occidentul ar trebui să regândescă relaţiile cu Turcia pentru a contrabalansa Rusia și Iranul. Mai mult, Hodges conideră că Rusia va fi un adversar al Statelor Unite pentru cel puţin 20 de ani. 

Totodată, generalul în rezervă american consideră că Occidentul ar trebui să-şi amelioreze relaţiile cu Turcia, „să găsească un limbaj comun cu ea”. „Avem nevoie de Turcia pentru a descuraja nu numai Rusia în Marea Neagră, ci şi Iranul”, a subliniat el, adăugând că Turcia este „unghiul” care uneşte flancul estic al NATO cu cel sudic, a declarat Ben Hodges, potrivit agenţiei de presă ucrainene Dsnews, citată de Agerpres.

Ben Hodges s-a referit şi la provocările în materie de securitate pentru SUA. În opinia sa, Rusia va fi un adversar al Statelor Unite pentru cel puţin 20 de ani, în timp ce China pentru cel puţin 120 de ani.