Fotografii nud cu John Lennon şi Yoko Ono, scoase la licitaţie în SUA jpeg

Fotografii nud cu John Lennon şi Yoko Ono, scoase la licitaţie în SUA

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 12 aprilie 2012

Două fotografii nud cu John Lennon şi soţia sa Yoko Ono au fost scoase la licitaţie de către casa Duke în Dorchester, Statele Unite ale Americii, informează Daily Mail.

Imaginile au fost folosite pentru realizatea copertei albumului cuplului, din 1968, numit "Unfinished Music No 1: Two Virgins". Cei doi s-au fotografiat în această ipostază singuri, folosind cronometrul aparatului foto.

image
image

Coperta albumului a fost una controversată, multe dintre magazinele de muzică de la acea vreme refuzând să îl comercializeze sau vânzând albumul într-o pungă din hârtie maro.

Melodiile cuprinse în acest album au fost realizate într-o sesiune nocturnă de experimentare muzicală în studioul aflat în casa lui Lennon.

Cele două fotografii, care au fost estimate la 848 de euro, au fost scoase la vânzare de către un proprietar privat care le-a găsit în apartamentul mamei sale după ce aceasta a murit. El susţine că a fost uimit de descoperire şi că nu ştie cum a intrat mama sa în posesia imaginilor.

Fotografiile au fost realizate în apartamentul din Londra al lui Ringo Starr, unde Lennon şi Ono au locuit spre finalul acelui an.

"Imaginile sunt mai late decât cele produse pentru coperta albumului şi experţii în trupa Beatles cu care am vorbit sunt foarte interesaţi de ele", explică Matthew Denney, reprezentant al casei de licitaţii Duke.

Licitaţia pentru vânzarea lor va avea loc joi.