Autor 1166 vizualizări


După 20 de ani, SUA şi-a retras complet trupele din Afganistan, astfel punând capăt operaţiunilor militare. Ultimul american care a părăsit ţara a fost generalul-maior Chris Donahue, potrivit Comandamentul Central al SUA, care a postat pe Twitter o fotografie realizată printr-un dispozitiv de vizionare nocturnă, relatează adevarul.ro.

Generalul Kennet McKenzie a anunţat luni, 30 august, că ultimul avion militar american a decolat de pe aeroportul din Kabul. La Kabul s-au auzit focuri de armă, aparent pentru a sărbători plecarea americanilor.

Generalul McKenzie a precizat că 80.000 de civili au fost evacuaţi în ultimele săptămâni. Potrivit CNN, generalul-maior Chris Donahue a fost ultimul soldat american care a părăsit Afganistanul. Imaginile de pe Twitter ăş înfăţişează pe bărbat cum urcă într-un avion de evacuare, pe aeroportul din Kabul. Christopher T. Donahue este absolvent al academiei militare americane la West Point şi cariera lui în armată a început în 1992. Generalul de două stele a fost implicat în peste 17 teatre de război, în Afganistan, Irak, Siria şi alte locaţii, potrivit unui profil de pe site-ul oficial al armatei. Donahue a lucrat şi la Pentagon, servind ca asistent special al şefilor de stat major.