FOTO/ Cel mai vechi Porsche va fi scos la licitaţie  Iată cum arată exemplarul realizat înainte de cel de al Doilea Război Mondial jpeg

FOTO/ Cel mai vechi Porsche va fi scos la licitaţie. Iată cum arată exemplarul realizat înainte de cel de-al Doilea Război Mondial

📁 Istoria automobilului
Autor: Redacția
🗓️ 23 mai 2019

Casa de licitații RM Sotheby’s va scoate la licitaţie în vara acestui an singurul exemplar care s-a păstrat până în prezent a primului automobil Porsche – Type 64. Preţul automobilului nu a fost anunţat, însă se estimează că licitaţia ar începe de la 20 de milioane de dolari.

Maşina a fost realizată în anul 1939, la comanda Volkswagen şi urma să concureze folosind agregate KdF-Wagen (Beetle) în cursa Berlin -Roma, însă din cauza celui de-al Doilea Război Mondial nu a mai ajuns să o facă. După ce primul exemplar a fost finisat şi cu doar câteva săptămâni înainte de startul cursei Berlin-Roma, războiul a fost declarat oficial început și interesul Guvernului brusc s-a schimbat la crearea de vehicule militare. Primul Type 64 a devenit proprietatea Frontul German al muncii şi nu s-a mai făcut nimic cu el atunci.

Tânărul fiu al lui Ferdinand, Ferry Porsche, nu a renunțat la proiect și a mers mai departe cu dezvoltarea celor două mașini suplimentare, care ar servi ca vehicule experimentale de testare, pentru Porsche se ocupa paralel şi de o mașină sport de serie proprie, în esență, făcând din Type 64 o legătură pierdută dintre Volkswagen și Porsche 356. A doua mașină a fost finalizată în decembrie 1939, iar a treia în iunie 1940. Acest automobil din urmă a fost făcut pe baza şasiului primului Type 64 anterior menţionat, componentă care a supravieţuit în mare parte unui accident cu un director VW în spatele volanului.

„Fără Type 64, nu ar fi existat nici un Porsche 356, nici 550, nici 911. Acest vehicul reprezintă povestea originii Porsche, mașina care a dat naştere companiei legendare și care oferă colecționarilor o oportunitate nerepetabilă de a sta în scaunul în care odinioară s-au aşezat marii Ferdinand și Ferry Porsche. Cu această mașină, noul proprietar nu va fi invitat doar să stea în primul rând al fiecărui eveniment Porsche la nivel mondial – cei doi vor fi primii înaintea tuturor”, a declarat specialistul auto al casei de licitaţii Marcus Görig.

sursa: rmsothebys.com

simeon stalpnicul png
simeon stalpnicul png
simeon stalpnicul png
simeon stalpnicul png
simeon stalpnicul png
simeon stalpnicul png
simeon stalpnicul png
simeon stalpnicul png