Fostul secretar de stat american Henry Kissinger, primit la Kremlin de Vladimir Putin jpeg

Fostul secretar de stat american Henry Kissinger, primit la Kremlin de Vladimir Putin

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 30 iunie 2017

Fostul secretar de stat american Henry Kissinger s-a întâlnit cu președintele rus Vladimir Putin, joi, la Kremlin. 

Henry Kissinger, în vârstă de 94 de ani, se află în Rusia pentru a participa la Forumul Internațional ”Primakov Readings”. Kremlinul a publicat două fotografii de la întâlnirea celor, dar nu a oferit detalii despre ce au discutat cei doi interlocutori.

Luna trecută, Kissinger a avut o întrevedere cu președintele american. Vladimir Putin și Donald Trump urmează să se întâlnească în marja summitului G20 de la Hamburg (Germania), care se va desfășura pe 7 și 8 iulie. Aceasta ar reprezenta prima întâlnire față în față între cei doi șefi de stat, rus și american, de când Trump a devenit președinte al SUA.

În 1972, în calitate de consilier pentru securitate națională al președintelui american Richard Nixon, Henry Kissinger a stabilit un canal privat de comunicare cu Anatoly Dobrynin, ambasadorul URSS la Washington, fapt considerat de mulți istorici că a contribuit la reducerea tensiunilor în Războiul Rece.

Henry Kissinger a primit premiul Nobel pentru Pace în 1973 – alături de liderul vietnamez Lê Đức Thọ (care a refuzat premiul) – pentru rolul său în negocierea armistițiului în Vietnam și retragerea forțelor americane. Alegerea Comitetului a fost una extrem de controversată, căci armistițiul nu a fost unul durabil, iar războiul a continuat nestingherit.

Henry Kissinger Kremlin jpg jpeg

Foto: kremlin.ru