Fostul președinte al Franței, Nicolas Sarkozy, reținut jpeg

Fostul președinte al Franței, Nicolas Sarkozy, reținut

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 20 martie 2018

Fostul președinte al Franței, Nicolas Sarkozy (foto), este anchetat pentru finanțarea ilegală a campaniei prezidențiale din 2007, informează Reuters, citând o sursă judiciară.

Nicolas Sarkozy a fost plasat în custodie la sediul poliției judiciare din Nanterre (Hauts-de-Seine), în cadrul anchetei privind finanțarea din Libia a campaniei prezidențiale din 2007, conform Adevărul.

Este pentru prima dată când fostul șef al statului francez este audiat de la deschiderea unei anchete judiciare în acest dosar, în aprilie 2013. Sarkozy poate fi reținut pentru cel mult 48 de ore și ar putea fi prezentat judecătorilor care vor decide plasarea sau nu în arest preventiv.

De la publicarea, în mai 2012 pe site-ul Mediapart, a unui document libian care evoca finanțarea campaniei lui Nicolas Sarkozy de către regimul din Libia condus de Muammar Ghaddafi, investigațiile magistraților au avansat considerabil, amplificând suspiciunile legate de finanțarea campaniei electorale din 2007 a fostului președinte francez.Un fost ministru și colaborator apropiat al lui Sarkozy, Brice Hortefeux, este și el audiat marți de poliție în legătură cu ancheta privind finanțarea din Libia.

Până în prezent, Sarkozy a respins toate acuzațiile de finanțare ilicită a campaniei sale electorale pentru alegerile prezidențiale din 2007, acuzații pe care le-a calificat drept 'grotești'.