Fosile datând din Epoca de Gheață au fost descoperite în California jpeg

Fosile datând din Epoca de Gheață au fost descoperite în California

📁 Antichitate
Autor: Laura Ghitoi
🗓️ 10 septembrie 2015

Pe șantierul unui viitor cartier rezidențial au fost găsite fosile impresionante de bizon, mamut și țestoasă. Acestea au cel puțin 50.000 de ani, dar specialiștii spun că ar putea avea chiar și 200.000 de ani. Construcția a fost amânată încă din luna iulie pentru a lăsa timp de studiu paleontologilor.

Fosilele de bizon sunt o raritate în zona San Diego, fiind doar pentru a doua oară când se descoperă un asemenea specimen. Specialiștii sunt entuziasmați deoarece orice nouă descoperire îi poate ajuta în înțelegerea habitatului și stilului de viață al acestui animal. Rămășițele bizonului vor rămâne după o serie de teste la Muzeul de Istorie Naturală din San Diego, urmând să fie relocate ulterior într-o expoziție permanentă.

În același loc au fost descoperite și fosilele a doi mamuți columbieni, creaturi ce puteau atinge chiar și patru metri înălțime. Această descoperire este mult mai comună decât cea a bizonului, motiv pentru care la locul oricărui șantier din California trebuie să se afle mereu și un palentolog.

Fosilele au fost datate ca aparținând primei ere din Cuaternar, Era Pleistocenă, în timpul căreia au avut loc glaciațiile, dar și apariția omului.