Autor 4875 vizualizări


Cu ocazia împlinirii a 150 de ani de Monarhie, elevii unei școli din București au desfășurat un proiect dedicat istoriei Casei Regale a României. Istoria face parte din identitatea noastră, de aceea, este important să o cunoaștem și să ne bucurăm de ea. Ce poate fi mai frumos decât o lume a prinților și a prințeselor, o lume în care castelele sunt reale, iar poveștile prind formă!

Așa cum Carol I al României s-a lăsat fermecat de aceste meleaguri în care trăim, așa și noi ne putem lăsa încântați de oamenii și locurile despre care am aflat că nu există doar în povești, ci le poti întâlni la tot pasul. Școala gimnazială „Anastasia Popescu” și-a propus ca printr-un proiect dedicat istoriei Casei Regale să le transmită elevilor săi adevărate valori românești și să le ofere copiilor modele demne de urmat.

În cadrul proiectului copiii au aflat povești interesante, dar și amuzante despre istoria României, au realizat desene, compuneri, au realizat un filmuleț și au vizitat multe dintre locurile în care monarhii României au trăit și și-au desfășurat activitatea. Prin acest tip de învățare, copiii au reușit să își însușească o serie de informații ce le îmbogățește cultura și imaginația. Copiii au descoperit istoria, nu doar ca materie de școală, ci ca făcând parte din viața lor de zi cu zi.

Proiectul elevilor de la Școala gimnazială „Anastasia Popescu” s-a încheiat pe 10 mai, chiar de ziua Monarhiei, printr-un concurs de joc și mimă prin care copii și-au putut dovedi interesul și dragostea față de istorie.

A fost o adevărată bucurie  pentru elevi, dar și pentru profesori să descopere împreună o parte din istoria contemporană a României și să își dea seama că, desi, ne despart ani buni de principii și principesele noastre, putem avea pasiuni și interese comune. Ușor, ușor tainele trecutului se deslușesc în fața copiilor și aceștia  își doresc, așadar, să pășească  și ei pe treptele pe care au pășit regii și reginele din vremuri demult apuse, să privească cu proprii ochii încăperile în care au crescut principii și principesele României și să se plimbe prin grădinile de altădată.