Execuţia dictatorului Benito Mussolini a devenit publică! jpeg

Execuţia dictatorului Benito Mussolini a devenit publică!

📁 Al Doilea Război Mondial
Autor: Redacția
🗓️ 6 decembrie 2011

Cunoscutul site Live Leak a publicat recent imagini incredibile din momentul execuţiei dictatorului italian Benito Mussolini.

Supranumit “Il Duce”, dictatorul italian Benito Mussolini a murit în primăvara anului 1945 după ce a fost executat de către comuniştii italieni.

Înainte de execuţie el a fost bătut crunt de către aceştia.

Imaginile surprind atât momentul execuţiei, cât şi felul în care arăta dictatorul pe masa de autopsie, plin de sânge şi tumefiat în urma bătăilor primite înainte de a  fi ucis.

După înfrângerea aliaţilor germani în nordul Italiei, în primăvara anului 1945, Benito Mussolini s-a refugiat împreună cu amanta sa, Clara Petacci, la o vilă, pe malul lacului Como, în Elveţia.

Click aici pentru a vedea imagini filmate cu Mussolini decedat

A fost găsit, însă, de partizanii comunişti care l-au executat împreună cu amanta sa, prin împuşcare, „pentru crime împotriva poporului italian”.

Cadavrele lor au fost aduse la Milano şi atârnate cu capul în jos, agăţate de călcâie de o bară de acoperiş, împreună cu cadavrele altor câtorva demnitari fascişti. La spectacol au asistat mii de italieni şi numeroşi militari ai armatei americane.

Ulterior, rămăşiţele pământeşti ale lui „Il Duce”, au fost înmormântate în taină, de teama unor demostraţii ale credincioşilor săi suporteri. În 1957-1958, la cererea văduvei sale, Benito Mussolini a fost deshumat şi înmormântat lângă Predappio.

Benito Amilcare Andrea Mussolini (născut în 29 iulie, 1883) a fost conducătorul fascist al Italiei între anii 1922  şi 1943. A creat un stat fascist utilizând propaganda  şi teroarea de stat.  În noiembrie 2004 a fost votat al 34-lea mare italian într-un sondaj de opinie TV.