Epava crucișătorului german Scharnhorst, descoperită pe fundul Atlanticului / VIDEO jpeg

Epava crucișătorului german Scharnhorst, descoperită pe fundul Atlanticului / VIDEO

📁 Primul Război Mondial
Autor: Redacția
🗓️ 9 decembrie 2019

Epava crucișătorului de linie Scharnhorst, unul dintre cele mai temute vase de luptă germane din Primul Război Mondial, a fost descoperită pe fundul Atlanticului, în apropiere de Insulele Falkland.

Crucișătorul Scharnhorst (foto sus) a fost scufundat la 8 decembrie 1914 de marina britanică. Toţi cei peste 800 de membri ai echipajului, conduși de amiralul Maximilian Graf von Spee, au murit, scrie Agerpres.

Amiralul von Spee a încercat să conducă un atac naval asupra Insulelor Falklands, însă vasele germane au fost surprinse de un grup mai numeros de vase britanice. Pe lângă nava amiral Scharnhorst, în această luptă britanicii au scufundat alte opt vase de război germane.

Peste 2.200 de marinari germani au murit în această bătălie, inclusiv amiralul Graf von Spee și cei doi fii ai săi - Heinrich aflat la bordul lui Gneisenau și Otto, de la bordul lui Nürnberg.

Căutările epavei crucișătorului Scharnhorst și a altor vase de luptă germane au început cu ocazia centenarului Bătăliei pentru Insulele Falkland din decembrie 2014, însă nu au avut succes până acum.