După 70 de ani, o carte a fost returnată la biblioteca de unde a fost împrumutată  Reprezentanţii bibliotecii spun că nu vor amenda întârzierea  jpeg

După 70 de ani, o carte a fost returnată la biblioteca de unde a fost împrumutată. Reprezentanţii bibliotecii spun că nu vor amenda întârzierea

📁 Curiozităţile şi culisele istoriei
Autor: Redacția
🗓️ 28 iunie 2021

O bibliotecă din Michigan a primit prin poştă o carte care fusese împrumutată în urmă cu 70 de ani unei profesoare care a decedat acum 54 de ani. În ciuda întârzierii, reprezentanţii Bibliotecii au spus că nu vor percepe nicio penalizare, relatează adevarul.ro.

„Uneori cărţile bibliotecii se pierd câteva zile sau săptămâni ... dar ce zici de o carte care s-a pierdut timp de 70 de ANI ?! Recent am intrat în posesia unei întoarceri FOARTE târzii: o copie a curriculum-ului de studii sociale pentru Ann Arbor pentru elevii din clasa a III-a până în a şasea.

Profesorul de artă Tappan, Mary Rowland Fisher, a verificat această carte de studii sociale din Biblioteca publică Ann Arbor, în anii 1940. Publicată în 1929, cartea este dedicată cetăţenilor din Ann Arbor. Are planuri de lecţii, obiective de învăţare, sugestii pentru activităţi şi multe altele”, au scris reprezentanţii bibliotecii Ann Arbor District Library, joi, pe Facebook.

Cartea a fost acum returnată de nora femeii, şi a trimis şi un bilet în care le cerea scuze reprezentanţilor bibliotecii. „Vă rog să acceptaţi acest (destul de târziu) retur de carte restantă. Se pare că Mary Rowland a trecut cu vederea data scadenţei. Ea era profesor local, pregătindu-se să întemeieze o familie la acea vreme " a scris Magill.

Iar scuzele i-au acceptat şi nu se va percepe vreo penalizare pentru această întârziere. „Nora Mariei ne-a returnat cartea recent cu o notă, inclusiv rândul: „Poate aţi putea lua în considerare renunţarea la amendă, deoarece Mary a murit în 1967?” Luăm în considerare renunţarea!”” mai arată reprezentanţii Bibliotecii.