Dramă istorică, “Putere și Glorie”, din 16 noiembrie, la Prima TV png

Dramă istorică, “Putere și Glorie”, din 16 noiembrie, la Prima TV

📁 Imperiul Otoman
Autor: Redacția
🗓️ 13 noiembrie 2015

Începând din 16 noiembrie, Prima TV va difuza de luni până miercuri, de la ora 21:00, drama istorică “Putere și Glorie” (Diriliş:Ertuğrul). 

Comparat de telespectatori, de nenumarate ori, cu “Urzeala tronurilor” (Game of Thrones), serialul turcesc “Putere si Glorie” (Diriliş:Ertuğrul) povesteste viata lui Ertuğrul. Aceasta poveste epica va va arata cum un singur om a schimbat soarta intregii lumi. Veti fi purtati in lupta lui Ertuğrul impotriva cavalerilor templieri si a mongolilor, lupta care va duce la nasterea Imperiului Otoman. 

In Turcia, serialul “Putere si Glorie” (Diriliş:Ertuğrul) a debutat anul trecut in decembrie, productia inregistrand audiente foarte mari inca de la difuzarea primului episod. Costurile acestui serial s-au ridicat la aproximativ 10 milioane de dolari si, pe langa decorurile spectaculoase si costumele impresionante, producta a fost laudata si pentru acuratetea cu care sunt relatate faptele istorice.   

Actiunea serialului se desfasoara in secolul 13, pe cand lumea era in cautarea unui nou conducator. Anatolia a fost ocupata de turci inca din anul 1071, dar acum, in anul 1225, cruciatii si mongolii isi doresc si ei o parte din acest teritoriu. Ramas fara adapost de ani de zile, tribul Kayi, condus de Suleyman Shah, si-a instalat tabara pe teritoriul Anatoliei, insa isi doreste sa migreze intr-un alt loc, unde sa duca o viata mai buna. Chiar si asa, Suleyman Shah nu vrea sa ia o decizie radicala, care ar putea avea reprercursiuni asupra tribului sau. Fiul lui cel mare, Gundogdu, ii va pune la indoiala decizia, in schimb, fiul cel mic, Ertuğrul va avea incredere in tatal sau si nu va dori sa se implice in problemele administrative ale acestuia. 

Cu toate astea, soarta tribului Kayi va fi in mainile lui Ertuğrul, iar cavalerii templieri, mongolii si capeteniile turcesti ii vor deveni cei mai cruzi dusmani. Va reusi Ertuğrul sa-si uneasca tribul impotriva inamicilor? Lupta pentru tron ii va transforma pe Ertuğrul si pe fratele sau Gundogdu in dusmani de moarte? Vor reusi Ertuğrul si Halime sa-si traiasca povestea de dragoste in ciuda greutatilor vremii? 

Aflati raspunsul la toate aceste intrebari urmarind “Putere si Glorie” (Diriliş:Ertuğrul), o poveste epica despre nasterea Imperiului Otoman, despre simtul dreptatii si o dragoste captivanta, din 16 noiembrie, de luni pana miercuri, de la ora 21:00, la Prima TV.