Două brățări ale reginei Marie Antoinette, vândute la licitație | VIDEO jpeg

Două brățări ale reginei Marie-Antoinette, vândute la licitație | VIDEO

📁 Curiozităţile şi culisele istoriei
Autor: Redacția
🗓️ 10 noiembrie 2021

Două brățări care i-au aparținut reginei Marie-Antoinette a Franței au fost vândute cu 7,46 milioane de franci elvețieni la o licitație organizată la Geneva, depășind de câteva ori estimările specialiștilor, au anunțat reprezentanții casei de licitații Christie's.

Conform casei Christie's, cele două brățări, fiecare alcătuită din trei șiruri de diamante și totalizând 112 de nestemate, au rămas în familia ultimei regine a Franței timp de aproape 200 de ani. Cumpărătorul lor a licitat prin telefon, iar identitatea sa nu a fost dezvăluită, informează Agerpres.

Prețul de vânzare a fost de 6,2 milioane de franci elvețieni, dar după adăugarea taxelor și comisioanelor prețul final a fost de 7,46 milioane de franci elvețieni, (aproximativ 7 milioane de euro).

Marie-Antoinette, care a trimis o scrisoare din închisoarea Tuileries din Paris pentru a cere ca un cufăr din lemn conținând aceste bijuterii să fie expediat familiei sale, a murit ghilotinată la Paris în 1793. Fiica ei, Marie Therese, supranumită Madame Royale, a supraviețuit Revoluției Franceze și a primit bijuteriile după ce a ajuns în Austria, au precizat organizatorii licitației.

Foto sus: Captură video Youtube / Christie's