Donald Trump se va întâlni cu Kim Jong un jpeg

Donald Trump se va întâlni cu Kim Jong-un

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 9 martie 2018

Președintele american Donald Trump a acceptat să se întâlnească cu liderul nord-coreean Kim Jong-un, a anunțat un oficial sud-coreean după o întrevedere la Casa Albă, potrivit BBC.

Consilierul de securitate națională din Coreea de Sud, Chung Eui-Yong, care a vorbit la Casa Albă, a spus că întâlnirea dintre cei doi va avea loc până la finalul lunii mai.

Anunțul a fost făcut după ce o delegație sud-coreeană a purtat discuții la Phenian, în vederea începerii unui dialog între Coreea de Nord și SUA cu liderul nord-coreean Kim Jong-un la începutul acestei săptămâni, informează Adevărul.

„I-am spus președintelui Trump că, la întâlnirea noastră, liderul nord-coreean Kim Jong-un a acceptat să oprească testele nucreale“, a declarat Chung într-o conferință de presă.Liderul nord-coreean „și-a exprimat dorința de a se întâlni cu președintele Trump cât mai rapid posibil”, a declarat el.

„Președintele Trump a apreciat darea de seamă și a spus că se va întâlni cu Kim Jong-un până la sfârșitul lui mai, pentru a ajunge la o dezarmare nucleară permanentă”, a adăugat consilierul.