Donald Trump, primit la Vatican de Papa Francisc jpeg

Donald Trump, primit la Vatican de Papa Francisc

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 24 mai 2017

Papa Francisc și președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, s-au întâlnit miercuri la Vatican într-o reuniune privată care a durat 27 de minute, ceva mai mult de cele 20 de minute cât obișnuiesc să dureze discuțiile Papei cu șefii de stat și de guvern care îl vizitează.

Papa Francisc și președintele SUA au avut un dialog ”cordial” în care au susținut ”promovarea păcii în lume” prin intermediul negocierilor politice, potrivit unui comunicat difuzat de Vatican, citat de Agerpres.

Pacea mondială trebuie obținută "prin intermediul negocierilor politice și al dialogului interreligios, cu accent deosebit pe situația din Orientul Mijlociu și protejarea comunităților creștine", se mai menționează în comunicatul Vaticanului.

Trump a venit împreună cu soția sa, Melania, care era îmbrăcată în negru, cu părul strâns și purtând un voal negru. Din delegația americană au făcut parte fiica cea mare a lui Trump, Ivanka, soțul acesteia, Jared Kushner, secretarul de stat al SUA, Rex Tillerson, consilierul pe probleme de securitate națională, H.R. McMaster, și purtătoarea de cuvânt Hope Hicks, plus alte opt persoane.

După audiența privată, în timpul schimbului tradițional de cadouri, Papa Francisc i-a oferit lui Trump trei documente papale, un exemplar din ultimul său mesaj de pace de Anul Nou și un medalion cu o ramură de măslin. Printre documentele oferite de Papa Francisc lui Trump a fost inclusă și enciclica Laudato Si privind schimbările climatice. La rândul său, președintele american i-a dăruit Papei Francisc o colecție de cinci cărți scrise de Martin Luther King, una cu autograful cunoscutului activist american pentru drepturile civile, și o sculptură de bronz făcută de mână de un artist american neidentificat și care reprezintă ”speranța unei zile pașnice”. 

Președintele american Donald Trump a fost extrem de generos în complimente la adresa Papei Francisc după întâlnirea avută miercuri cu acesta, la Vatican.

''El este cineva, este cu adevărat bun, am avut o întâlnire fantastică și un extraordinar tur (al Vaticanului); a fost cu adevărat frumos'', a spus Trump.

Foto sus: Twitter / L'Osservatore Romano