Donald Trump: «Pregătește te, Rusia», rachetele «vor veni»! jpeg

Donald Trump: «Pregătește-te, Rusia», rachetele «vor veni»!

📁 Istorie recentă
🗓️ 11 aprilie 2018

Președintele SUA a amenințat Rusia, pe Twitter, după mesajul unui oficial rus că orice rachetă ar fi lansată către Siria va fi doborâtă. Donald Trump a transmis Moscovei să se pregătească pentru că rachetele ”vor veni”.

”Rusia a promis că va doborî una câte una toate rachetele trase către Siria. Pregătește-te Rusia, pentru că ele vor veni, frumoase, noi și inteligente. Nu ar fi trebuit să fii prietenă cu un animal care ucide cu gaze («Gas Killing Animal»), care-și ucide propriul popor și îi face plăcere”, a scris Trump pe Twitter.

Peste 40 de persoane au fost ucise, sâmbătă, într-un presupus atac chimic la Douma, ultimul bastion al insurgenților lângă capitala siriană Damasc. Președintele SUA a condamnat luni atacul ”atroce” comis asupra unor ”civili nevinovați” și a spus că va lua o decizie cu privire la pașii de urmat în următoarele 24-48 de ore.

Ambasadorul Rusiei în Liban, Aleksandr Zazipin, a declarat că Rusia va doborî orice rachetă americană ce ar fi lansată către Siria, precum și instalațiile de pe care acestea vor fi lansate.

Un puternic grup naval american, condus de portavionul USS Harry S. Truman, a pornit miercuri de la baza navală Nortfolk, statul american Virginia, spre Marea Mediterană, pentru a fi în apropierea coastelor siriene în așteptarea ordinului președintelui Donald Trump de a lovi ținte din Siria, informează revista americană „Stars and Stripes“.

harta jpg jpeg

Hartă publicată de ziarul rusesc Komsomolskaya Pravda, care arată unde sunt localizate principalele baze NATO, americane și rusești din bazinul mediteranean și cel al Mării Negre