Doi dintre cei trei copii care au avut viziuni la Fatima vor fi canonizați jpeg

Doi dintre cei trei copii care au avut viziuni la Fatima vor fi canonizați

📁 Istoria Religiilor
Autor: Redacția
🗓️ 24 aprilie 2017

Doi dintre cei trei copii care au avut viziuni cu primele apariții ale Madonei la Fatima vor fi canonizați luna viitoare, în timpul vizitei papei Francisc în orașul portughez. 

''Copiii păstori Francisco și Jacinta Marto vor fi proclamați sfinți la 13 mai'', a anunțat Radio Vatican, conform Agerpres.

Vizita papei Francisc, la 12 și 13 mai, va celebra aniversarea centenarului de la prima apariție a Madonei la Fatima. Conform tradiției catolice, Fecioara Maria ar fi apărut de șase ori în fața a trei copii păstori, prima oară la 13 mai 1917.

Francis Marto și sora sa, Jacinta, au murit la trei ani de la apariții, la vârsta de 10 și, respectiv, 9 ani. Al treilea copil vizionar, Lucia de Jesus dos Santos, a devenit călugăriță și a decedat în 2005, la vârsta de 97 de ani. Procesul de beatificarea a sa se află încă în etapa de definire.

Madona a arătat copiilor viziuni - Cele trei secrete de la Fatima - cuprinzând sfârșitul Primului Război Mondial, izbucnirea Celui de-Al Doilea Război Mondial și ”reconversia” Rusiei comuniste la creștinism.

Cel de-al treilea secret a fost dezvăluit abia în 2000 de Ioan Paul al II-lea, pe atunci papă, care a declarat că viziunea era o profeție a încercării sale de asasinare din 1981.