Autor 37533 vizualizări


Documente recent publicate confirmă faptul că liderul nazist, Adolf Hitler, a fost pus sub acuzare de către ONU pentru şapte capete de acuzare diferite, în martie 1945, chiar cu o lună înainte de moartea sa. De asemenea, prin documente ce aparţin ONU, s-a confirmat faptul că Puterile Aliate ştiau de existenţa lagărelor de exterminare naziste.

Cartea recent publicată a academicianului englez Dan Plesch susţine faptul că Adolf Hitler a fost în capul listei cu criminali de război întocmită în decembrie 1944, de către Comisia pentru Crime de Război a ONU. Un document cu această dată, ce a fost prezentat comisiei de către Cehoslovacia, îi acuză pe naziştii Hitler, Hess şi Himmler de crimă şi de „terorism şi masacre sistematice”.  


Puterile Aliate ştiau de existenţa lagărelor

Tot în această lucrare se află dovezi, precum documente certificate legal, transcrieri guvernamentale şi interviuri ale victimelor din cel de-al Doilea Război Mondial, care susţin faptul că atât SUA, cât şi Marea Britanie ştiau de existenţa lagărelor de exterminare ale naziştilor încă din primii ani ai războiului.

Primele condamnări pentru atrocităţile comise de nazişti au fost făcute, printr-o declaraţie comună, de către guvernele din Cehia şi Polonia, în noiembrie 1940. În 1942, guvernul american, cel britanic şi cel sovietic şi-au condus aliaţii într-o declaraţie publică care ”a condamnat explicit exterminarea continuă a evreilor europeni impusă de Hitler”.

"Documentele răstoarnă unul dintre cele mai importante adevăruri acceptate în ceea ce priveşte Holocaustul: în ciuda eforturilor eroice de a scăpa de Europa ocupată de nazişti, aliaţii nu au acceptat niciodată oficial realitatea Holocaustului şi, prin urmare, nu l-au condamnat niciodată până când lagărele de exterminare nu au fost eliberate, la sfârşitul războiului”, a scris Plesch. 

Materialele, ce aparţin Organizaţiei Naţiunilor Unite, arată că încă din decembrie 1942, SUA, Marea Britanie, dar şi guvernul sovietic ştiau că cel puţin două milioane de evrei au fost omorâţi şi alte cinci sunt în pericol de a avea aceeaşi soartă. Cu toate acestea, Puterile Aliate nu au luat măsurile necesare pentru a preveni dezastrul.

În martie 1943, Viscount Cranborne, ministrul de război din cabinetul lui Winston Churchill, spunea că evreii nu ar trebui consideraţi un caz special şi că oricum britanicii primiseră deja prea mulţi refugiaţi şi au prea multe probleme.

Sursă: independent.co.uk