„Dictatorul Nicolae Ceauşescu ar putea promova Braşovul“ jpeg

„Dictatorul Nicolae Ceauşescu ar putea promova Braşovul“

📁 Comunismul in România
Autor: Simona Suciu
🗓️ 11 februarie 2013

Ministrul Turismului vrea să atragă vizitatori străini printr-un circuit numite „pe urmele lui Ceauşescu“. Puţini ştiu că dictatorul a făcut puşcărie la Braşov şi tot aici a devenit membru al Partidului Comunist.

Ministrul Turismului crede că locurile preferate ale lui Ceauşescu ar putea devenit obiective turistice. „În orice ţară, astfel de obiective ar fi exploatate ca atracţii pentru turişti, iar la noi nu sunt băgate în seamă sau sunt lăsate să se distrugă. Cred că turiştii străini ar fi foarte interesaţi să urmeze un astfel de traseu“, a declarat Maria Grapini.

A devenit membru al Partidului Comunist la Braşov

La vârsta de 18 ani, în 1936, Nicolae Ceauşescu a fost condamnat într-un proces care a avut loc la Braşov, în clădirea în care acum funcţionează Muzeul de Istorie. A fost acuzat de propagandă împotriva statului. Această clădire ar putea devenit obiectiv turistic. Pe vremuri era Închisoarea Centrală a Braşovului. În cele şase luni petrecute după gratii la Braşov, Ceauşescu a devenit membru PCR. „La Braşov în 1936 am fost încadrat în partid“, scria el în autobiografia din 1945

O altă clădire care ar putea intra în circuitul turistic este CEntrul Militar Zonel unde Ceauşescu a fost judecat în 1936. Pe vremuri, acolo funţiona Tribunalul Militar al Corpului 5 de Armată. În 1986 dictatorul s-a întors la Braşov să vadă sala unde a fost judecat, dar reprezentanţii de partid au greşit locaţia. Ceauşescu a făcut o criză de nervi şi i-a demis pe toţi.

Ceauşescu venea la vânătoare la Braşov

Tot în Braşov sunt şi două foste vile prefetate de Ceauşescu atunci când venra la vânătoare. Una este la Cioplea, iar cealaltă pe DN1 între Dârste şi Timişul de Sus.

Şi Poiana Braşov ar putea fi un obiectiv. Pe terasa Restaurantului Ursul I s-a adus lui Ceauşescu cel mai mare trofeu de urs pe care la vânat pentru a depăşi recordul dictatorului sârb Iosip Broz Tito. Astăzi blana lui Lache, care a înregistrat 687, 79 puncte, cele mai multe din lume, este expusă la Muzeul Cinegetic din Posada, scrie bzb.ro.

Sursa:www.adevarul.ro