Dezvăluiri bombă în cartea unui fost agent CIA: Fidel Castro ŞTIA CÂND VA FI OMORÂT John F  Kennedy jpeg

Dezvăluiri bombă în cartea unui fost agent CIA: Fidel Castro ŞTIA CÂND VA FI OMORÂT John F. Kennedy

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 19 martie 2012

Un fost agent CIA susţine, într-o carte care va apărea curând, că Fidel Castro ştia dinainte că fostul preşedinte american John F. Kennedy urma să fie ucis, scrie Daily Mail.

Brian Latell, care a fost şeful agenţilor CIA din America Latină, susţine că este sigur că Fidel Castro ştia de atac, dar nu poate spune dacă este implicat în vreun fel.

Conform fostului agent, în dimineaţa de 22 noiembrie 1963, Castro i-ar fi cerut unui oficial al serviciilor secrete din Havana să nu mai intercepteze „comunicaţii radio generale” ale CIA, ci să se concentreze pe „orice detaliu, cât de mic, din Texas”. La patru ore după acest episod, Kennedy a fost împuşcat în Texas.

În plus, Latell spune că Lee Harvey Oswald i-ar fi avertizat pe cei prezenţi în Texas că îl va ucide pe Kennedy pentru a-şi demonstra apropierea faţă de comunişti. „Castro ştia de intenţiile lui Oswald şi nu a făcut nimic. Nu spun că Fidel Castro a ordonat asasinarea, nu spun că îl controla pe Oswald. S-ar putea să fie aşa, dar nu am dovezi. Însă tot ce scrie în carte este bazat pe documente şi surse cu nume şi prenume”, a precizat Latell.

„Voia Fidel să moară Kennedy? DA. Îi era frică de el. Şi ştia că JFK îl vânează. În mintea lui, probabil că Fidel a acţionat în legitimă apărare”, a mai precizat fostul agent CIA.