Dezbatere „Historia”, ora 12 00: Pandemie și Brexit, lumea după alegeri // LIVE png

Dezbatere „Historia”, ora 12.00: Pandemie și Brexit, lumea după alegeri // LIVE

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 11 decembrie 2020

Alegerile din România au schimbat peisajul politic, dar lumea în care trăim nu așteaptă negocierile pentru un nou guvern la București. Ce s-a întâmplat între timp?

Uniunea Europeană a ieșit din blocajul legat de fondurile europene. Polonia și Ungaria au acceptat un compromis și cel mai mare buget din istoria Uniunii Europene intră în linie dreaptă pentru a fi pus în aplicare. Premierul britanic, Boris Johnson și președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen nu au găsit o soluție pentru încheierea unui acord privind ieșirea Regatului Unit din Uniunea Europeană. Marea Britanie a început vaccinarea în masă, dar europenii le reamintesc britanicilor că vaccinul este realizat de firme europene și că fără UE nu ar fi existat vacinul.  

Care sunt cele mai mari probleme pe care le va avea în față noua guvernare de la București? Ce va însemna Brexit fără acord? Care vor fi efectele pe termen lung ale pandemiei și cum va fi remodelată economia europeană prin bugetul de 1800 de miliarde de euro? Discutăm la Dezbaterile Historia cu Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe și cu profesorul și analistul Iulian Chifu, într-o emisiune moderată de Ion M.Ioniță, redactor-șef Historia.