Dezbatere «Historia» la Adevărul Live: Secretele victoriei de la Mărășești  Cum au reușit românii să câștige marile bătălii din 1917? jpeg

Dezbatere «Historia» la Adevărul Live: Secretele victoriei de la Mărășești. Cum au reușit românii să câștige marile bătălii din 1917?

📁 Primul Război Mondial
Autor: Redacția
🗓️ 28 iulie 2017

Acum o sută de ani, armata română reușea un adevărat miracol pe câmpul de pută de la Mărăști, Mărășești și Oituz. Cum a fost posibil ca o oștire pusă pe fugă cu câteva luni înainte, demoralizată și prost echipată să facă față diviziilor germane reprezentând cea mai formidabilă armată a vremii?

În ce a constat secretul marilor victorii din vara lui 1917? Cum am câștigat războiul din tranșee, dar și războiul informațional? Care este moștenirea pentru generațiile de astăzi a oamenilorcare au făcut posibile aceste succese? Discutăm despre cele mai glorioase momente ale armatei române la dezbaterile Historia cu istoriciul Manuel Stănescu și Călin Hentea, specialist în propagandă și război informațional, la Adevărul Live. O dezbatere, moderată de Ion M.Ioniță, redactor-șef Historia.