Dezbatere Historia: Dialog furios SUA China  Ce va urma? VIDEO jpeg

Dezbatere Historia: Dialog furios SUA-China. Ce va urma? VIDEO

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 19 martie 2021

Prima rundă a întâlnirii șefilor diplomațiilor din Statele Unite și China ce se desfășoară în Alaska a început cu un schimb dur de replici și acuzații directe schimbate fără perdea în fața presei din întreaga lume. Pentru a păstra avantajul ultimului cuvânt, cele două delegații s-a contrazis chiar și în ceea ce privește momentul în care presa ar fi trebuit să se retragă, astfel că jurnaliștii au putut să rămână în sală timp de mai bine de o oră, asistând la un spectacol diplomatic fără precedent.

În fața îngrijorărilor exprimate de SUA privind atacurile cibernetice, comerțul mondial, drepturile omului, situația din Hong Kong și Taiwan, reprezentanții chinezi au replicat că SUA nu se pot adresa Chinei de pe poziții de forță. Dialogul dintre cele două părți continuă, relația SUA-China fiind considerată marea provocare geopolitică a secolului. Unde vor duce aceste evoluții, ținând cont și de relația SUA cu Rusia?

Discutăm la Dezbaterile Historia cu gen. (r) Alexandru Grumaz și cu jurnalistul Ovidiu Nahoi, recator-șef RFI România, într-o emisiune moderată de Ion M.Ioniță, redactor-șef Historia.