Dezbatere «Historia»: Despre operațiuni secrete și manipularea istoriei cu Dennis Deletant / VIDEO jpeg

Dezbatere «Historia»: Despre operațiuni secrete și manipularea istoriei cu Dennis Deletant / VIDEO

📁 Al Doilea Război Mondial
Autor: Redacția
🗓️ 28 iunie 2019

Cunoscutul istoric Dennis Deletant abordează în cel mai recent volum al său, „Activități britanice clandestine în România, în timpul celui de Al Doilea Război Mondial”, câteva dintre cele mai controversate subiecte ale istoriei României din secolul trecut.

Lovitura de la 23 august 1944, intrarea României în război alături de Germania nazistă, soarta României după 1945, rețeaua de agenți și activiști pro-britanici care a acționat pentru scoaterea României din alianța cu Axa, sunt subiecte intens dezbătute, dar la fel de intens supuse manipulării în ultimii zeci de ani. Documentele aduse la lumina tiparului de Dennis Deletant ce țin de sfera activităților serviciilor secrete britanice și românești și analiza istoricului britanic aduc multe clarificări absolut necesare.

Ce a fost 23 august? Putea avea România altă soartă la sfârșitul războiului? A fost trădată România? A avut România o evoluție specială după căderea comunismului? Despre toate acestea, la Dezbaterile Historia, la Adevărul Live, împreună cu profesorul și istoricul britanic Dennis Deletant. O emisiune moderată de Ion M.Ioniță, redactor-șef Historia.

Foto sus: memorialsighet.ro