Conflicte dintre generaţii png

Dezbatere „Historia” de la ora 11.00: Ce trebuie să facă România pentru a fi apărată de SUA?

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 3 octombrie 2014

România se află în plin proces de a-şi defini relaţia cu SUA, iar SUA încearcă să stabilească ce forţă militară trebuie să aibă România, un aliat esenţial al Washingtonului, în contextul crizei din Ucraina, explică George Friedman, fondatorul agenţiei de analize geopolitice Stratfor.

George Friedman consideră că NATO-„care, de fapt, înseamnă SUA, pentru că restul aliaţilor nu au forţă militară”-nu va ajunge să poarte un război direct, deschis în Ucraina şi arată că toate măsurile luate de SUA pentru consolidarea flancului estic al Alianţei Tratatului Nord Atlantic depind de eforturile României de a se apăra singură.

Ce trebuie să facă România pentru a fi apărată de SUA? Vom asista la o şi mai mare consolidare a prezenţei militare NATO în România? La aceaste întrebări, dar şi la multe altele vor răspunde generalul (r) Alexandru Grumaz, Hari Bucur-Marcu, expert în politici de securitate, şi Oana Popescu, analist politică externă, într-o ediţie specială a dezbaterilor „Historia”, moderată de Ion M. Ioniţă şi transmisă de adevarul.ro, începând cu ora11.00.