Autor 3411 vizualizări


În aceste zile, România își definește Strategia Națională de Apărare pentru următorii ani într-un mediu de securitate mult mai complicat decât la momentul elaborării precedentei Strategii. Pandemia provocată de noul coronavirus „a accelerat” istoria și a adus amenințări suplimentare.

Lumea se află în competiția acerbă dintre superputeri, în timp ce  economia mondială a suferit o criză fără precedent provocată de pandemie. Statele Unite și China sunt angajate în lupta geopolitică, Rusia își continuă politicile amenințătoare la adresa Occidentului, iar Uniunea Europeană a dezvăluit un plan financiar de proporții gigantice pentru salvarea economiilor țărilor membre. Dar și a proiectului european în sine.

Cum se pregătește România? Cum arată noua lume în care am intrat? Discutăm la Dezbaterile Historia, împreună cu profesorul Iulian Fota, fost consilier prezidențial pentru probleme de securitate națională și cu Hari Bucur-Marcu, expert internațional în politici de securitate, într-o emisiune moderată de Ion M.Ioniță, redactor-șef Historia.