Deutsche Welle: Intrigi fără sfârșit, 40 de ani de la debutul serialului „Dallas” jpeg

Deutsche Welle: Intrigi fără sfârșit, 40 de ani de la debutul serialului „Dallas”

📁 Istoria Filmului
Autor: Redacția
🗓️ 3 aprilie 2018

Milioane de spectatori TV au fost fascinați ani la rând de intrigile, lupta pentru putere și certurile dramatice ale familiei magnatului petrolier J. R. Ewing. 

357 de episoade, traduse în 67 de limbi, pe o durată de 14 ani. Până astăzi, "Dallas" este serialul din categoria „soap opera” care s-a bucurat de cel mai mare succes la public. Primul episod a fost difuzat pe 2 aprilie 1978. De la bun început a fost foarte limpede în ce direcție se îndreaptă acțiunea. Au urmat intrigi după intrigi, iubiri, dușmănii, decese. Persoane crezute dispărute reapăreau pe neașteptate, tot așa cum se afla de copii nelegitimi sau de legături amoroase la care nu te-ai fi gândit.

Iar în centrul acestor istorii se afla de fiecare dată texanul influent și avid de bani și putere J. R. (John Ross). El conducea imperiul petrolier de familie și nu ezita să-și înșele partenerii de afaceri, soția alcoolică sau să comploteze chiar împotriva propriei familii, în special împotriva fratelui său Bobby. La sfârșitul celui de-al treilea sezon, J. R. este împușcat. Totul rămâne în suspans.  

Întrebarea "cine a tras asupra lui J. R.?" avea să preocupe în următoarele luni milioane de telespectatori, nu doar în SUA. În sfârșit, după o jumătate de an, serialul a continuat. Primul episod din acest nou sezon a avut o audiență de peste 53 la sută - un record. Și asta nu avea să fie tot. 

Click aici pentru continuarea articolului!