Descoperire: structură gigantică de piatră din perioada antică ascunsă în Munţii Ural jpeg

Descoperire: structură gigantică de piatră din perioada antică ascunsă în Munţii Ural

📁 Antichitate
Autor: Redacția
🗓️ 18 octombrie 2012

Atunci când auzi de Liniile Nazca, ai tendinţa să te gândeşti la Peru. Poate îţi aminteşti şi de miile de structuri necunoscute observate din spaţiu în Orientul Mijlociu. Însă, aşa cum am spus de nenumărate ori, planeta Pământ este plină de surprize!

Linii gigantice noi, misterioase, vechi de câteva mii de ani, care pot fi văzute doar din spaţiu,  au fost descoperite în Munţii Ural din Rusia, relatează Messagetoeagle.com.

În apropiere de lacul Zjuratkul din Munţii Ural, în nordul Kazakstanului, există o geoglifă uriaşă (reprezentare artistică de mari dimensiuni formată din pietre, ce ilustrează o siluetă antropomorfă, turme de animale sau cercuri enigmatice),  în forma unui elan sau un cerb.

Oamenii de ştiinţă estimează că această figură antică gigantică este mai veche cu câteva mii de ani decât Liniile Nazca din Peru.

Structura de piatră în forma unui animal a fost iniţial descoperită de Alexander Shestakov, care a observat-o prima dată pe imaginile satelit. Întreaga structură este uriaşă. Cercetătorii spun că se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 275 de metri, între cele mai îndepărtate puncte ale sale, de la nord-est la sud-est. Dimensiunea structurii este echivalentă cu mărimea a două terenuri de fotbal.

Iniţial, figura avea un aspect albicios şi uşor strălucitor, în contrast cu fundalul verde, însă acum, ea este acoperită de un strat de pământ.

Potrivit lui Stanislav Gregoriev, de la Institutul de Istorie şi Arheologie a Academiei Ruseşti de Ştiinţe,  “copita animalului reprezentat este realizată din pietre mici sfărâmiţate şi lut”.

Având în vedere că mai există şi alte locaţii în zonă, arheologii ruşi cred că această structură de piatră imensă a fost creată de o cultură necunoscută megalitică, care a trăit în Munţii Ural în urmă cu mii de ani.

sursa: http://www.financiarul.ro