Descoperire arheologică importantă în România: scheletul unui războinic uriaş, descoperit la Satu Mare jpeg

Descoperire arheologică importantă în România: scheletul unui războinic uriaş, descoperit la Satu Mare

📁 Antichitate
🗓️ 17 aprilie 2013

Un schelet uriaş, aparţinând unui războinic din secolul 16 î.e.n, a fost descoperit lângă Carei (judeţul Satu Mare).

Descoperirea a stârnit nu numai interesul arheologilor români, ci şi pe cel al americanilor, care vor să vină să studieze scheletul uriaş, botezat Goliat, dar şi alte trei morminte din apropiere, unde se presupune că ar fi îngropaţi strămoşi ai lui „Goliat”.

Mormântul lui „Goliat” a fost descoperit de câţiva muncitori care lucrau la excavarea zonei. Stirileprotv.ro scrie că mormântul a atras imediat atenţia arheologilor, deoarece era aşezat în afara cimitirului din vechea aşezare, iar „Goliat” era fusese îngropat cu un pumnal pe care îl purtau doar cei de rang înalt.

„Din ultimul raport antropologic, reiese că războinicul avea 1, 81 metri, o înălţime foarte mare pentru preistorie. În acea perioadă, statura omului era foarte mică”, a declarat Cristian Virag, arheolog la Muzeul judeţean Satu Mare.

Sursa notează că pumnalul are şi el valoare de tezaur. Cât despre faptul că războinicul a fost îngropat în afara cimitirului, arheologii spun că este posibil ca „Goliat” să fi încălcat o regulă a comunităţii.

Lângă mormântul lui „Goliat”, au fost descoperite alte trei cripte, înalte de până la 20 de metri, unde se presupune că ar fi înhumaţi strămoşi ai soldatului.

O probă din scheletul lui „Goliat” a fost trimisă în Germania, pentru analize suplimentare.

sursa:gandul.info