Da Vinci a prezis că sfârşitul lumii se va produce pe 01 09 4006 jpeg

Da Vinci a prezis că sfârşitul lumii se va produce pe 01.09.4006

📁 Curiozităţile şi culisele istoriei
Autor: Redacția
🗓️ 16 aprilie 2010

Sabrina Sforza Galitzia susţine că a descoperit o serie de indicii în pictura murală „Cina cea de Taină“, realizată de Leonardo Da Vinci. Partea centrală a ferestrei de deasupra lui Iisus şi a discipolilor săi, reuniţi pentru ultima lor masă împreună, înainte de crucificarea lui Christos, conţine, în opinia acesteia, „un puzzle matematic şi astrologic“, pe care ea ar fi reuşit să îl descifreze.

„Există cu adevărat un cod al lui Da Vinci, însă nu este cel care a fost făcut celebru de Dan Brown“, a declarat Sabrina Sforza Galitzia.

Cercetătoarea susţine că Da Vinci ar fi prezis că sfârşitul lumii va avea loc în urma unui „potop universal“, care va începe pe 21 martie 4006 şi se va încheia pe 1 noiembrie în acelaşi an.

Da Vinci ar fi considerat că istoria omenirii se îndreaptă către „suma tuturor lucrurilor, către judecata finală“, descrisă în „Cartea Apocalipsei“, dar şi de autori din Antichitate, precum Platon şi Aristotel. „El a fost atât un savant, cât şi un om religios, care a trăit într-o epocă dificilă“ şi a preferat să îşi ascundă mesajele, „pentru a nu fi atacat“, a explicat cercetătoarea italiană, într-un interviu acordat cotidianului „La Repubblica“.Pictura „Cina cea de Taină“, care măsoară 460 de centimetri x 880 de centimetri, acoperă un zid întreg în Biserica dominicană Santa Maria delle Grazie din Milano.

Da Vinci a început lucrările la această pictură în 1495 şi le-a finalizat în 1498. Lucrarea a fost restaurată între anii 1978 şi 1999, deoarece fusese grav deteriorată.În 1980, împreună cu biserica şi cu mănăstirea dominicană, opera lui Leonardo Da Vinci a fost declarată de către UNESCO parte din patrimoniul umanităţii.