Cutia cu inima unei regine franceze, furată de la muzeu jpeg

Cutia cu inima unei regine franceze, furată de la muzeu

📁 Curiozităţile şi culisele istoriei
Autor: Redacția
🗓️ 16 aprilie 2018

Cutia de aur care conţine inima singurei femei care a fost încoronată de două ori regină a Franţei a fost furată de la muzeu. Obiectul care datează din secolul al XVI-lea este extrem de valoros şi până la furt a fost expus la muzeul Thomas-Dobrée din Nantes.

cutie jpg jpeg

Aparent, hoţii au spart în un geam al muzeului situat în vestul Franţei şi au reuşit să ia cutia de 16 centimentri, cu toate că au declanşat alarma. Philippe Grosvalet, proprietarul muzeului a declarat: „ Hoţii ne-au atacat patrimoniul şi au furat un obiect de o valoare inestimabilă. Mai mult decât un simbol, cutia conţinea inima Annei de Britanny care aparţine istoriei noastre”.

Cutia este considerată o capodoperă: realizată din aur şi decorată cu o coroană din flori de crin, simbolul regal, aceasta a fost expusă de mai bine de 130 de ani. Catherine Touchefeu, consiler, a transmis hoţilor un mesaj: „Dacă hoţii au fost motivaţi doar de faptul că este din aur, ei ar trebui să înţeleagă faptul că obiectul are o valoare istorică şi simbolică mai mare decât 100 de grame de aur”.