Cum s a născut povestea Eroului Necunoscut jpeg

Cum s-a născut povestea Eroului Necunoscut

📁 Primul Război Mondial
Autor: Robert Carapancea
🗓️ 15 mai 2013

Eroul necunoscut este îngropat în Westminster Abbey, ca mod de recunoştinţă faţă de cei care au murit în timpul Primului Război Mondial, şi în mod special faţă de cei care nu am un mormânt cunoscut.

În 1920, ca parte a ceremoniilor de comemorare din Marea Britanie a celor care au decedat în Primul Război Mondial, a fost lansată o propunere ca trupul unui soldat necunoscut, marinar sau pilot de avion care se afla într-un mormânt, în afara teritoriului de baştină, să fie repatriat în Anglia pentru a fi înmormântat în Westminster Abbey.

Acest lucru a fost întreprins pentru a reprezenta memoria celor care au murit pentru ţara lor, însă trupul sau locul unde şi-au găsit sfârşitul nu au fost identificate.

Se pare că ideea acestui gest îi aparţine preotului David Railton, care şi-a servit ţara pe frontul de Vest.

743624 jpg jpeg

Este o serie de versiuni despre cum s-a făcut selecţia Eroul Necunoscut, dar, în general acceptată, este versiunea conform căreia au fost exhumate 6 cadavre din fiecare dintre zonele frontului de vest în care au luptat trupele britanice, fiind aduse la Capela St. Paul, din nordul Franţei, în noaptea de 7 noiembrie 1920. Fiecare au fost acoperite cu steagul Uniunii.

Comandantul trupelor britanice din Franţa, Generalul de Brigadă LJ Wyatt a ales unul dintre cele şase. Acesta a fost pus într-un sicriu care a fost făcut în Boulogne, de unde a fost transportat către Dover pe Nava Regelui, Verdun. Celelalte trupuri au fost reînhumate.

În dimineaţa zilei de 11 noiembrie 1920 –cu ocazia celei de-a doua aniversare a armistiţiului care a pus capăt Primului Război Mondial-sicriul cu Eroul Necunoscut a fost condus în procesiune către monumentul funerar care îi era închinat şi care a fost dezvelit de către Regele George V. La ora 11, au fost ţinute două minute de reculegere, iar cortegiul s-a îndreptat către Westminster Abbey, unde a fost înhumat, în partea de vest a Catedralei.

WestminsterAbbeyPreparesGraveUnknownWarriorQv OEQyPxd9l jpg jpeg

Spre surprinderea celor care au organizat acest moment, în prima săptămână de după înmormântare, circa 1.250.000 de oameni au vizitat mormântul pentru a-i aduce un omagiu Eroului Necunoscut. Astăzi este unul dintre cele mai vizitate morminte de război din lume.

Inscripţia  de pe mormânt este preluată din Biblie:„L-au îngropat printre regi, pentru că a făcut bine faţă de Dumnezeu şi faţă de casa lui”.