Cum distorsionează China minorităţile sale prin propagandă jpeg

Cum distorsionează China minorităţile sale prin propagandă

📁 Istorie recentă
🗓️ 16 decembrie 2013

Republica Populară vrea ca tibetanii şi uigurii să cânte şi danseze la TV – dar nu altceva. Clarissa Sebag-Montefiore dezvăluie modul în care guvernul marginalizează  grupurilor etnice care nu fac parte din etnia Han chineză.

Luna trecută, guvernul comunist din Republica Populară China a anunţat că dorește să facă filme cu grupurile etnice minoritare – filmarea unui film pentru fiecare dintre 55 de etnii din ţară, inclusiv Hui, manciuriană, mongoli, uiguri şi tibetanii. Scopul lor este simplu:promovarea Chinei ca o ţară multietnică, multiculturală şi astfel să-și crească puterea atât acasă cât și în străinătate.

Dar filmele, cel mai probabil doar nuanța portretizarea minorităților din China și mai mult ca sigur nu vor da voce suferințelor acestor etnii. În schimb, minoritățile Republicii Populare, sunt mod obișnuit arătate în propoganda televiziunii de stat, drept niște animatori inofensivi care se învârt și dansează în costume și pălării. Cântând și dansând, trupe de diferite grupuri etnice apar regulat la televiunea de stat și acționează cu pompa de rigoare la evenimentele naționale precum Gala anuală CCTV.

Multiculturalitatea Chinei este pusă în pericol de astefel de influențe negative ale partidului comunist în viața acestor minoritâți.