Cum au rezistat armele soldaților din teracotă? jpeg

Cum au rezistat armele soldaților din teracotă?

📁 Istoria Chinei
Autor: Redacția
🗓️ 20 mai 2019

Un studiu publicat de oameni de știință din China și Marea Britanie demonstrează că armele din bronz ale soldaților din Armata de Teracotă au rezistat în fața coroziunii datorită solului. 

De la începutul excavărilor Armatei de Teracotă din China au fost recuperate mii de arme de bronz ale soldaților din teracotă. Deși componentele din lemn ale armelor au putrezit, piesele din bronz se află încă în stare bună. Studiul publicat în jurnalul „Scientific Reports” a avut ca scop verificarea unei ipoteze conform căreia artizanii din timpul dinastiei Qin dețineau o tehnologie avansată pentru prevenirea coroziunii bronzului.

Specialiștii au descoperit că stratul de email utilizat pentru acoperirea soldaților și a elementelor de lemn ale armelor, precum mânerele, conținea din abundență crom, dar acest element descoperit pe metal provenea din apa unui lac din apropiere, care a pătruns în sol după îngropare.

 Așadar, nu cromul de pe suprafața armelor, ci solul în care acestea s-au aflat a jucat un rol important în conservarea metalului. Bazicitatea moderată, microparticulele și conținutul de staniu din sol au împiedicat formarea acizilor care ar fi deteriorat integritatea metalului.

Acest articol a fost publicat în numărul 208 al revistei Historia, disponibil în format digital pe paydemic.com.

Cumpără acum Cumpără Acum

3 Historia 208 jpg jpeg

Cumpără acum Cumpără Acum