Cum a ajuns Regele Carol I să poarte o uniformă militară spaniolă jpeg

Cum a ajuns Regele Carol I să poarte o uniformă militară spaniolă

📁 Monarhia în România
Autor: Redacția
🗓️ 1 iunie 2021

În seria dedicată aniversării a 140 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice româno-spaniole, Arhivele Diplomatice ale Ministerului Afacerilor Externe au publicat două fotografii cu Regele Carol I purtând uniforma militară spaniolă, în grad de colonel.

La propunerea Regelui Alfons XIII al Spaniei, Regele Carol I al României a primit titlul onorific de colonel al Regimentului 2 de geniu spaniol, în primăvara anului 1914.
O delegație spaniolă condusă de A.S.R. Don Alfonso de Orléans și Bourbon Parma, Infante al Spaniei a conferit oficial însemnele, Regele Carol I îmbrăcând uniforma militară spaniolă, în preajma aniversării zilei de naștere a suveranului României.
A.S.R. Infantele Don Alfonso de Orléans și Bourbon a fost căsătorit cu Prințesa Beatrice de Saxa-Coburg-Gotha, sora Reginei Maria a României, notează cei de la Arhivele Diplomatice ale Ministerului Afacerilor Externe.

Arhivele Diplomatice ale Ministerului Afacerilor Externe au publicat pe pagina de socializare a instituției corespondența diplomatică și fotografiile făcute de fotograful Curții Regale - studioul ”Julieta” , București, publicate în Gazeta Ilustrată, Anul III, Nr. 19, 19 aprilie 1914.