Cristofor Columb, fiul unui rege polonez? jpeg

Cristofor Columb, fiul unui rege polonez?

📁 Curiozităţile şi culisele istoriei
Autor: Redacția
🗓️ 30 noiembrie 2010

O echipă internaţională formată din profesori reputaţi a ajuns la rezultatele cercetării lor de 20 de ani asupra orginii lui Columb. Noile dovezi ale provenienţei lui Columb sunt dezvăluite în cartea lui Manuel Rosa, academician la Universitatea Duke din SUA.

El spune că navigatorul nu venea dintr-o familie modestă italiană, ci era, de fapt, fiul lui Vladislav III, un rege exilat al Poloniei. "Dovezile sunt incredibile, trebuie să uitaţi că navigatorul a fost fiul unui ţesător genovez", a spus Rosa.

Academicianul spune că Cristofor Columb l-a convins pe Regele Spaniei să îi finanţeze călătoria prin Oceanul Atlantic doar pentru că era el însuşi de viţă regală. El a ascuns adevărata identitate a tatălui său polonez pe tot parcursul vieţii sale, iar cărţile de istorie nu au fost mai înţelepte.

Alţi istorici s-au îndoit la început de originile poloneze ale lui Columb, însă dovezile i-au făcut să ajungă la aceeaşi concluzie. Până acum, se credea că Cristofor Columb s-a născut în oraşul italian Genova în 1451, fiind băiatul lui Domenico Columbo, un ţesător.