Criminalul de la Munchen din 1972 a decedat în Siria VIDEO jpeg

Criminalul de la Munchen din 1972 a decedat în Siria VIDEO

📁 Istoria Sportului
Autor: Redacția
🗓️ 6 iulie 2010

Abu Daoud, cel care a planificat "masacrul de la Munchen" de la Olimpiada din 1972 a decedat la 73 de ani.

Mohammed Oudeh, cunoscut ca Abu Daoud, a fost o figură emblematică a grupului Septembrie Negru, parte a Organizaţiei pentru Eliberarea Palestinei formată după expulzarea violentă a OEP din Iordania în septembrie 1970.

În 1972, el a mers în Germania, înainte de Olimpiadă, pentru a pregăti răpirea echipei israeliene la Jocuri. Doi sportivi au fost ucişi în raid şi alţi nouă, alături de cinci cinci dintre terorişti şi un poliţist german, după o tentativă eşuată de salvare.

Abu Daoud a supravieţuit mai mult momente cruciale în decursul vieţii, el fiind suspectat inclusiv că ar fi agent dublu iordanian în cadrul grupului.

Acesta a fost rănit în 1970, arestat de poliţia franceză care nu l-a extrădat în Germania pentru acuzaţiile pentru Munchen  şi a scăpat cu viaţă după o tentativă de asasinat în Polonia în 1981, când a fost împuşcat de 13 ori în maxilar, piept, stomac şi mână. El a atribuit atacul unui agent dublu palestinian recrutat de Mossad, care ulterior a fost capturat şi ucis de OEP.

Abu Daoud a fost martorului eliminării multora din membrii operaţiunii din Munchen, aproape sigur ucişi de Mossad.

Daoud a fost tot timpul foarte mândru de rolul său în atacul de la Munchen, despre care spunea că a fost planificat la Roma, dar sublinia că intenţia era de a folosi israelienii ca ostatici pentru a obţine eliberarea prizonierilor palestinieni.

Ultimii ani din viaţă şi i-a petrecut în Damasc, Siria.