Creatura legendara care a existat cu adevarat jpeg

Creatura legendara care a existat cu adevarat

📁 Curiozităţile şi culisele istoriei
Autor: Redacția
🗓️ 9 noiembrie 2011

Pana acum aceste desene ne spuneau doar ca oamenii cavernelor aveau o imaginatie bogata. Insa caii-leopard, pictati acum 25.000 de ani, au existat cu adevarat in Vestul Europei, zic oamenii de stiinta.

Testele ADN facute pe oasele si dintii proveniti din Epoca de piatra au descoperit o mutatie genetica ce ar fi putut genera petele negre pe fondul alb. Cercetatorii de la Universitatea din York au analizat testele ADN de la fosilele a 31 de cai salbatici gasite in 15 locuri din Europa, din Franta pana in Siberia. La sase au fost gasite genele asociate aspectului de leopard.

Fosilele gasite in Vestul Europei, in sud-vestul Frantei si coasta Spaniei dovedesc ca aceste creaturi legendare erau, de fapt, cat se poate de reale si raspandite acum 25.000 de ani. Asta inseamna ca desenele descoperite intr-o pestera din Franta erau desprinse din realitate, nu erau doar fantezii. In 1920, cand au fost gasite, toata lumea s-a intrebat daca aceste creaturi au existat cu adevarat, sau daca au fost creatii artistice.

Acum, dupa studii care au durat zeci de ani, exista dovezi ale existentei cailor-leopard.