COVID 19/ Marcel Vela, despre noile măsuri pentru limitarea infecţiilor   jpeg

COVID-19/ Marcel Vela, despre noile măsuri pentru limitarea infecţiilor

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 15 martie 2020

Președintele României, Klaus Iohannis a decretat stare de urgență începând de luni, 16 martie. Conform legislației, MAI gestionează aplicarea măsurilor decise. În cadrul declarației de presă, ministrul de Interne Marcel Vela a anunțat că a transmis o notă de fundamentare presedinte in vederea emiterii decretului stării de urgență.

Marcel Vela a mai precizat:

- asa cum ati aflat, presedintele Romaniei a anuntat că se va decreta starea de urgentă. Este o masura pe care multe tari au luat-o deja in interesul cetatenilor. (…) Am transmis nota de fundamnentare pentru domnul presedinte in vederea emiterii decretului. Trebuie sa constientizam cu totii ca acest lucru este spre binele tuturor. Vreau sa fac apel la calm (…) starea de urgentă ne va permite sa luam cele mai bune masuri pentru prevenirea răspandirii noului coronavirus.

- am făcut recomandari pentru membrii echipelor de interventie care merg la persoane aflate in izloare astfel incat sa fie protejati pentru a fi in siguranta cand intervin pentru a repara reţele de electricitate, gaz, etc.

- contactul apropiat este definit ca persoana care loc in aceeasi gospodărie cu un pacient infectat

 - persoana care a avut contact direct cu una infectata: o strângere de mana neurmata de dezinfectare

- persoana care a avut contact cu secretii cum ar fi tuse sau batiste folosite

 - se suspendă până la finalul lunii martie organizarea târgurilor de autoturisme